Achter voormalig café
In d'n Engel
Zeelst, Veldhoven

Veldhovens streekproduct

De brouwerij van Veldhoven

Veldhovense Bierbrouwerij

Kleinschalig en warm

Veldhovense Bierbrouwerij is een zeer kleinschalige, warme brouwerij, die officieel erkend is sinds januari 2017 en medio mei haar deuren opent. Hier wordt een keer per week 200 liter gebrouwen. Er worden op dit moment 2 basis bieren gebrouwen maar ook speciale edities en eenmalige experimenten. Het streven is om in december 2017, 4 basis bieren te hebben ontwikkeld en te brouwen.

Passie en waarde een stukje historie

Veldhovense Bierbrouwerij is de passie van Ellen Verhoeven Jannes. Ellen is gestart vanuit haar passie voor bier en ingrediënten, de historische waarde van het pand aan de Binnenweg in Zeelst en de term Boefke.

Het Boefke van Verhoeven is een uitspraak van dierbare uit haar privé omgeving en met deze zin is het zaadje gepland met als resultaat het ontstaan van de brouwerij.

Achter het woonhuis aan de Binnenweg in Zeelst wordt het bier gebrouwen. Het woonhuis dateert van voor 1850 en heeft gediend als café aan huis In den Engel en draagt op een eigentijdse manier bij aan de historische waarde door de ligging op de hoek van een belangrijke historische hoofdroute van Eindhoven en Veldhoven.

De intentie van Ellen is om met het ontstaan van de bierbrouwerij op eigentijdse wijze bij te dragen aan de waarde van de historie van Zeelst, door een streekproduct op de kaart te zetten.